
Majčino mleko
Majčino mleko sadrži dragocene hranljive materije i gradivne elemente, kao što su lako svarljivi proteini i važne polinezasićene masne kiseline (LCP poput DHA i ARA), koje pomažu u razvoju moždane funckije i vida. Majčino mleko takođe sadrži prirodne kulture mlečne kiseline (probiotike) i prebiotska dijetetska vlakna (oligosaharide). Prirodne kulture mlečne kiseline kolonizuju creva deteta koje sisa i brane ga od neželjenih bakterija. To služi kao barijera koja štiti bebe koje sisaju od alergija i bolesti. Prebiotska dijetetska vlakna služe kao „hrana" za probiotike i doprinose zdravoj crevnoj flori.
Majčino mleko kao zlatni standard
Laktoza
... podstiče rast korisnih crevnih bakterija.
Prebiotici
Majčino mleko je bogato prebiotskim oligosaharidima.
Probiotici
koji podstiču dobre crevne bakterije.
Proteini
Majčino mleko sadrži povoljne žive kulture, koje kolonizuju bebina creva. Majčino mleko sadrži malu količinu visokokvalitetnih proteina prilagođenih potrebama deteta (približno 1,7 g na 100 kcal).
LCPs
Polinezasićene masne kiseline dugog lanca (AA, DHA) podržavaju razvoj moždanih i nervnih ćelija, kao i vid.