Metafolin® - izvor folata po uzoru na majčino mleko

Verovatno ste čuli za folnu kiselinu obzirom da ovaj vitamin B igra važnu ulogu u razvoju Vaše bebe tokom cele trudnoće.
Sa druge strane, on nije važan samo tokom trudnoće već i nakon rođenja. Telu je potrebna folna kiselina za ključne razvojne korake, posebno za deobu i rast ćelija i samim tim je važan za zdrav razvoj Vaše bebe.

Folna kiselina, folat i Metafolin:® Kako su oni povezani?

Folna kiselina je sintetički oblik folata, koji se u prirodi nalazi u biljnoj i životinjskoj hrani kao i u majčinom mleku. Prirodni folat telo može apsorbovati i koristiti odmah dok se folna kiselina mora prvo metabolisati, pretvoriti u aktivni oblik – folat.

Da li ste znali....?

Termin folna kiselina/folat dolazi iz latinske reči „folium“ (list). Ovaj vitamin B je prvo dobijen iz listova spanaća.

Šta razlikuje Metafolin® od konvencijalne folne kiseline?

Metafolin® je kalcijumova so prirodno prisutnog folata u organizmu i korak je napred u razvoju od konvencionalne folne kiseline, koja se danas koristi u mlečnim formulama.
Metafolin® je aktivni oblik folata i deo je prirodnog folata koji se nalazi u sastavu majčinog mleka.

Saznajte više informacija o sastavu majčinog mleka

Metafolin® se može odmah iskoristiti u organizmu deteta

Slično folatu iz majčinog mleka, Metafolin® je odmah raspoloživ i iskoristiv u organizmu.
Metabolizam folne kiseline, sa druge strane, je mnogo složeniji kako bi se pretvorio u iskoristiv aktivni oblik, za razliku od folate ili Metafolin®-a koji se mogu odmah iskoristiti u organizmu deteta. Prirodni izvor folata - Metafolin®osigurava apsorbciju i iskoristivost ovog vitamina za svaki organizam.

Za više informacija, posetite HiPP Leksikon mleka.