Riba- zdrava i za bebu?

Da, riba je kvalitetna životna namirnica i u većini evropskih zemalja se podrazumeva, takođe i u ishrani odojčadi.

Ribu bi trebalo redovno jesti, jer ona pruža dragocene hranljive materije. Morska riba je važan izvor elementa u tragovima joda, koji je neizostavan za funkciju štitaste žlezde - bebi je takođe neophodan za život i važan za njihov razvoj. Losos sadrži mnoge dragocene omega-3-masne kiseline, koje su važne za razvoj moždanih i nervnih ćelija.

Pošto se navike u ishrani stvaraju veoma rano, važno je da se beba već navikne na zdrava jela, pa tako i na ribu.

Mi odavno u našem asortimanu od 8. do 12. meseca nudimo obroke sa morskom ribom. Sada smo razvili još dva ukusna riblja obroka sa lososom, za uzrast nakon 4. meseca i od 12. meseca. Stoga svi ovi obroci pružaju važan doprinos raznovrsnoj ishrani Vašeg deteta, koja bi 1x nedeljno trebalo da sadrži ribu.

Bebe kod kojih postoji rizik na alergije u uzrastu uvođenja dopunske hrane takođe mogu da jedu ribu. Zato što za bebe kod kojih postoji rizik na alergije važe iste preporuke u pogledu sastava dopunske hrane kao i za bebe kod kojih ne postoji rizik na alergije. Postoje čak i napomene da konzumacija ribe u prvoj godini života ima preventivni efekat na nastanak alergija.

 

Sigurno se pitate odakle stiže riba za HiPP-ove obroke?

Losos, koji mi koristimo stiže iz vodene kulture (kontrolisani uzgoj), koja kao alternativa klasičnom lovu postaje sve važnija, pa time može da pomogne da se rasterete vode u kojima se riba previše lovi.

Morska riba, npr. morski losos sa Aljaske potiče iz lova u dubokom moru, a mesta lova se nalaze u odabranim regionima mora. Riba se lovi i sertifikuje prema direktivama Marine Stewardship Council (MSC). Tako mi iz HiPP-a garantujemo pažljivi i održivi ribolov, za očuvanje ribljeg fonda i protiv prekomernog ribolova u morima.

Sva riba se obrađuje čim se ulovi i duboko smrznuta se dalje prerađuje. Pre nego što riba dospe u teglicu, ona se u našoj laboratoriji temeljno ispituje.