Pravilna ishrana pre odlaska na spavanje

Koji roditelji ne čeznu za detetom koje blaženo spava. Zato što je miran i okrepljujući san važan za rast i zdrav razvoj bebe, ali takođe i za mamu i tatu.

Da bi beba dobro zaspala i spavala celu noć važna je, pored umirujućih rituala kod uspavljivanja i pravilnog okruženja za spavanje,   i večera koja će je zasititi i prijati joj, a neće još teško pasti na stomak.

Nakon 4.-6. meseca se čista mlečna hrana prema preporukama Instituta za istraživanje dečije ishrane postepeno dopunjuje (kašastom) dopunskom hranom. Ovde mnogi roditelji postavljaju sebi pitanje koja je kašica ona prava za laku noć.

Šta je lako svarljivo, a da dobro zasiti i dugo potraje, tako da mojoj bebi omogući okrepljujući san?

Pokazalo se da je uveče tradicionalno najbolja kašica od mleka i žitarica. Mleko koje je u njoj sadržano daje belančevine koje se posebno dobro iskorišćavaju i prijaju. Blage pahuljice od žitarica daju energiju. Pahuljice od integralnih žitarica vode računa o tome da ta energija telu bude na raspolaganju u dužem vremenskom periodu. Na taj način beba po pravilu može nesmetano da spava, bez naznaka gladi.

Ovako će biti najuspešniji završetak dana i opuštajuća noć.

Vodite računa o signalima Vaše bebe. Za večernji obrok ne bi trebalo da bude preumorna i da skoro zaspi kod jela. Da bi dobro pregurala noć Vaša beba želi na miru da se najede. Pustite da se dan mirno završi i planirajte vreme za maženje kako bi Vaše malo zlato moglo da se oprosti od svoje okoline i od Vas.

Koje kašice za laku noć ima HiPP?

Sasvim prema maminim željama HiPP je sada razvio nove večernje obroke u teglice sa mlekom koje odgovara bebama i čistih žitarica. Mleko koje odgovara bebi obezbediće Vašem detetu kvalitetne belančevine u pravilnoj količini, a blage pahuljice od integralnih žitarica brinu o dugotrajnoj sitosti. Koristili smo samo one sastojke, koje bi i sâme mame koristile - uz dodatak odabranih vitamine i kalcijuma, onako kako to propisuju strogi zahtevi za mlečne kašice sa žitaricama za bebe.

Sve HiPP-ove kašice za laku noć su naravno proverenog HiPP bio kvaliteta.