Šta su omega-3 masne kiseline?

Institut za istraživanje ishrane dece posebno preporučuje ulje od repice za ishranu beba. Između ostalog zbog svog visokog sadržaja omega-3.

Svi mi znamo: Najvažnije za zdrav razvoj beba je roditeljska ljubav i briga. Samo ona beba kojom se bavimo sa puno ljubavi i koju aktivno podržavamo prilikom otkrivanja njenog malog sveta, može fizički i mentalno optimalno da se razvije. Međutim, isto tako je jasno: Pravilan unos hraniljivih materija u okviru uravnotežene ishrane takođe igra veliku ulogu.

Ovde sve više u centar pažnje dolaze pomenute omega-3-masne kiseline. One su u uzrastu odojčeta važne za razvoj moždanih i nervnih ćelija Zato što u prve dve godine života mozak u posebnoj meri raste i sazreva, tako da je redovan unos omega-3-masnih kiselina od naročitog značaja.

Omega-3 od ulja od repice: Jedan od najboljih izvora biljnih omega-3-masnih kiselina je ulje od repice. Ulje od repice sadrži posebno mnogo omega-3 - deset puta više nego npr. maslinovo ulje - a zbog pogodnog modela masnih kiselina kod ulja od repice telo izuzetno dobro može da iskoristi esencijalne omega-3-masne kiseline. Prijatni sporedni efekat: Ulje od repice, onako kako se koristi u hrani za bebe, svojom blagom notom ne menje ukus jela, što je odlučujuća prednost za male sladokusce.

Omega-3 iz bio ulja od repice takođe i u HiPP-ovom povrću i u obrocima: Vašoj bebi možete već nakon 4. meseca davati HiPP-ovo povrće i obroke sa omega-3 iz bio ulja od repice. Time HiPP podvlači svoje pravo na najbolju hranu za bebe. I bio napredno mleko HiPP-a već poseduje dragocene omega-3 iz bio sastojaka. Tako možete biti sigurni da će Vaša beba dobiti sve ono što joj je potrebno u uzrastu kada unosi dopunsku hranu.

Jedno pitanje za Klausa Hipp-a:

Da li možete da garantujete bio kvalitet u ulju od repice?

Naravno. U skladu sa nošom filozofijom biološkog uzgoja svi sastojci su najboljeg bio kvaliteta, pa tako i ulje od repice. Time je obezbeđeno da u skladu sa uredbom o biološkom uzgoju ne postoji genetski inženjering. Po mom mišljenju genski modifikovani sastojci nemaju šta da traže u životnim namirnicama, a kamoli u hrani za bebe.

Za to garantujem svojim imenom.

Kašice u teglici sa omega-3 masnim kiselinama:

HiPP Povrće

HiPP Menii