Transport hrane za bebu na putovanju

Kako hranu za bebe mogu da transportujem u automobilu?

U prtljažniku automobila se mogu postići temperature od 40°C i više, pa je zbog toga neophodan poseban oprez:

Suvi proizvodi, kao što su mlečna hrana, kašica od žitarica u obliku praha i teglice na bazi voća (voće, voće & žitarice, voće sa jogurtom, voćni duet, mali obrok i napici) su neosetljivi. Ove proizvode možete bez problema da stavite u prtljažnik automobila.

Nasuprot tome, povrće i proizvodi koji sadrže meso (obroci, pripremljeno meso) su osetljivi kada se duže vreme izlože temperaturama iznad 40°C. Zbog toga treba posebno voditi računa o tim proizvodima. Ove proizvode skladištite po mogućstvu u vozačkoj kabini. Tu će temperature zbog provetravanja i klimatizacije biti niže.

Kod transporta u prtljažniku: Teglice pre početka puta ohladite u frižideru, a zatim ih stavite u rashladne posude za transport (torbe, kutije).

Teglice dodatno upakujte tako da se ne razbiju.  Najbolje kao celo pakovanje koje je još uvek upakovano folijom. Svi proizvodi koji će se koristiti trebalo bi za vreme vožnje da budu na dohvat ruke u vozačkoj kabini.

Transport avionom

 Hranu za bebe  možete, kao dodatni prtljag,  poneti u koferu (npr. u tvrdom koferu). Teglice treba dobro upakovati da se ne razbiju i dodatno ih staviti u plastične kese da bi se sadržaj kofera dodatno zaštitio.

Doduše, preporučuje se da se hrana za prva 2 dana ponese u ručnom prtljagu, kako bi beba, u slučaju da prtljag stigne sa zakašnjenjem, ipak bila sigurno zbrinuta

Skladištenje hrane za bebu u mestu odmora

U mestu odmora teglice treba čuvati ispod 35°C. Pre upotrebe teglice obavezno proverite da li je još uvek originalno zatvorena. Ako je staklo bez vakuuma, onda više nije pogodno za konzumaciju.

Kako se prepoznaje nestanak vakuuma kada je teglica zatvorena? Iz teglice vakuum nije nestao i ona je stoga u redu, kada... 

1. poklopac se ne uleže. Pritisnite na sredinu poklopcu.

2. se prilikom otvaranja teglice čuje „prasak“.

Želimo Vam srećan put i lep odmor!