Flašica

Koliko vruća treba da bude voda da bi se mlečni prah rastvorio?

Molimo Vas da mleko u prahu ne prelivate kipućom vodom kako ne biste oštetili vitamine i prirodne kulture mlečne kiseline. Koristite prokuvanu vodu temperature oko 40° - 50°C. Tako se HiPP mlečna hrana i najbolje rastvara. Da biste postigli željenu temperaturu od 40° - 50°C stavite mernu posudu sa sveže prokuvanom vodom na nekoliko minuta u posudu sa hladnom vodom.

Kako da utvrdim odgovarajuću temperaturu za pijenje?

Temperaturu za pijenje možete utvrditi proverom na poleđini ruke: pospite nekoliko kapi na poleđinu Vaše ruke. Osećaj, što se temperature tiče, bi pri tome trebalo da bude prijatan.

Da li mlečnu hranu smem da pripremam i u mikrotalasnoj rerni?

Ako se mlečna hrana priprema shodno uputstvu na pakovanju onda zagrevanje u mikrotalasnoj rerni nije potrebno jer pripremljena flašica već ima odgovarajuću temperaturu za pijenje.

Da li smem da podgrevam već pripremljenu mlečnu hranu?

Pripremljenu mlečnu hranu bi trebalo, iz higijenskih razloga, odmah koristiti za hranjenje. Ako Vaša beba ne može odmah da ispije flašicu molimo Vas da pripremite svežu flašicu.

Čuvanje

Sadržaj otvorenih mlečnih pakovanja treba potrošiti u roku od 3 nedelje. Folija garantuje optimalno očuvanje svežine i arome. Mlečnu hranu načelno čuvati na hladnom (sobna temperatura) i suvom mestu i ne pored supstanci ili namirnica koje imaju jak miris. Za optimalno čuvanje HiPP nudi praktični "Milchbox" (kutiju za mleko).