Intervju sa Klausom Hipom

Iz ubeđenja: mlečna hrana u BIO kvalitetu

Kada se pomene ime HiPP, prvo što mladim roditeljima pada na pamet je hrana u staklenim teglicama. Od kada postoji HiPP mlečna hrana?

Klaus Hip: Malo ljudi zna da mi već preko 40 godina proizvodimo mlečnu hranu. Već duže od 18 godina nudimo mlečnu hranu i u BIO-kvalitetu. I naravno da majke ovde mogu da očekuju istu pažnju u proizvodnji kao i kod BIO-hrane u staklenim teglicama.

Zašto koristite BIO-mleko?

Klaus Hip: Pošto je mleko najvažniji sastojak mlečne hrane za odojčad, nama je veoma bitno poreklo mleka i kakvu su hranu dobijale krave. Naše krave muzare se drže u odgovarajućim uslovima i dobijaju samo travu, seno i zrnevlje poreklom sa tog gazdinstva. Upotreba genetski izmenjene hrane u lancu ishrane je u BIO-pogonima načelno isključena.

Ali BIO-kvalitet nije dobar samo za naše proizvode već - zahvaljujući  tome što se ne koriste hemijska sredstva za prskanje - doprinosi zaštiti životne sredine. Životne sredine u kojoj naša deca odrastaju.

Zašto HiPP i kod mlečne hrane insistira na BIO-kvalitetu?

Klaus HiPP: Svako ko se bavi bebama snosi veliku odgovornost. Shodno našoj BIO-tradiciji dugoj 50 godina i kod mlečne hrane insistiramo na strogo kontrolisano BIO-mleko. Naravno, ono je malo skuplje od običnog mleka. To može da odbije druge proizvođače, ali ja Vam tvrdim da vredi.