HiPP Babysanft – osnovni asortiman – nega kože za izuzetno osetljivu kožu koja je podložna neurodermatitisu

Šta je neurodermatitis?

Neurodermatitis je najčešće kožno oboljenje u detinjstvu koje se u poslednjih 50 godina petostruko povećalo.

Neurodermatitis je hronično kožno oboljenje koje nije zarazno.  Glavne karakteristike neurodermatitisa su veoma suva koža, sve do crvenog i perutavog ekcema, a često i jakog svraba.

Šta može da se učini povodom toga?

Ono što je dobro jeste to da većina dece pati od blagog oblika ovog oboljenja. Za ovaj umereni oblik koji se često naziva i „osetljivom, suvom kožom“, koristi se takozvana „osnovna terapija“. Ovo uključuje i negu kože isključivo prikladnim proizvodima koji kožu snabdevaju dragocenim sastojcima i, pre svega, hidratantnošću.

Za mnoge pacijente sa blagim neurodermatitisom i za osobe čija je koža sklona neurodermatitisu, proizvodi za negu kože koji su posebno razvijeni za osobe sa neurodermatitisom (farmaceutski proizvodi) nisu neophodni. Po pravilu, obični proizvodi su takođe prikladni. Njihova kompatibilnost bi trebalo da bude dermatološki dokazana. Idealno bi bilo kada ovi proizvodi ne bi sadržali supstance koje često izazivaju alergije. U ovom slučaju najbolje je potražiti savet od Vašeg dermatologa.

HiPP Babysanft: dermatološki dokazano da veoma osetljiva koža koja je podložna neurodermatitisu dobro reaguje na ovu kremu

Kako biste potvrdili podobnost HiPP Babysanft kreme za veoma osetljivu kožu, proizvodi iz HiPP Babysanft osnovnog asortimana koji su navedeni u nastavku bili su podvrgnuti dermatološki kontrolisanom testu tolerancije: 

HiPP Babysanft Gel za pranje, Kupka, Dečiji šampon i Krema za lice

Rezultat: testiranjem svih HiPP Babysanft proizvoda ustanovljeno je da koža dobro reaguje na njih i da su pogodni za osnovnu negu za veoma osetljivu kožu i kožu sklonu ekcemima.

Stoga su testirani HiPP Babysanft proizvodi ne samo pogodni za dnevnu negu zdrave bebine kože, već na njih dobro reaguje i veoma osetljiva koža i koža sklona ekcemima.