Održivost u organizaciji kompanije

Za HiPP, održivost nije marketinški trik. Već preko 50 godina posvećeni smo organskoj poljoprivredi. Kao pionirsko preduzeće, imali smo veliki uticaj na održive standarde. Naš menadžment održivosti fokusira se na kompaniju u celini, kao i na čitav lanac stvaranja vrednosti.


Takođe, implementiramo uspostavljene HiPP standarde sa našim dobavljačima i proizvođačima kako bismo obezbedili zagarantovan kvalitet, zaštitu životne sredine i fer, socijalne uslove rada.

Kod nas, održivost je stvar menadžmenta

Upravljanje održivošću je sastavni deo menadžmenta naše kompanije. Svaki sektor kompanije postavlja odgovornog agenta za održivost koji aktivno radi na razvoju i implementaciji ciljeva.

Dokumentacija

U Izveštaju o održivosti objavljujemo sve važne podatke o kompaniji, kao i naše godišnje ciljeve. Sve HiPP-ove lokacije su sertifikovane prema ISO 14001 standardu. Fafenhofen je bio prvi 1997. i takođe je potvrđen u skladu sa EMAS-om (Šema eko-upravljanja i revizije Evropske zajednice).

Nagrade

2013. „Najodrživija kompanija u Nemačkoj” – anketa potrošača časopisa WirtschaftsWoche
Potrošači (8.400 učesnika ankete) su još jednom izglasali HiPP za najodrživiju kompaniju u Nemačkoj 2013. godine.

2013. „CSR Prize” nagrada od strane Vlade Nemačke
HiPP je osvojio ovu nagradu za izuzetnu posvećenost u oblastima životne sredine i zajednice, menadžmenta kompanije, tržišta i radnog mesta (u kategoriji 500 – 4.999 zaposlenih).

2012. „Nemačka nagrada za održivost”
HiPP je ovu nagradu dobio kao jedna od tri najodrživije kompanije u Nemačkoj.

2011. „Nemačka solarna nagrada 2011”
EUROSOLAR, Evropsko udruženje za obnovljivu energiju, odalo je priznanje HiPP-u za uzorno korišćenje obnovljivih izvora energije.

2011. „Cenjeni biznismen”
KKV-Bundesverband odao je priznanje etičkom ponašanju kompanija prema svojim zaposlenima, klijentima i društvu. Merila su takođe bila građanska posvećenost, poslovna hrabrost i pošteno upravljanje.

2010. „Preduzetnik godine“
Ova nagrada se dodeljuje za razvoj ekonomske moći, poseban osećaj odgovornosti i društvenu posvećenost.

2009. „Nemačka nagrada za održivost“ u kategoriji „Najbolje kupovine“ otišla je HiPP-u za pažljivu i održivu nabavku sirovina.


 Ovde ćete pronaći dodatna priznanja i nagrade

Kooperacije

Sebe vidimo kao organizaciju koja uči, koja je umrežena i koja blisko sarađuje sa univerzitetima, naučnim institucijama i drugim partnerima.