Saveti u vezi teglice

Priprema teglica, čaša i činija

  • Uzmite onu količinu koju će Vaša beba verovatno pojesti i zagrejte tu porciju u vodenoj kupki ili u mikrotalasnoj rerni.
  • Nakon zagrevanja sadržaj teglice, čaše, odn. činije dobro promešajte plastičnom kašikom i pažljivo proverite temperaturu.
  • Zagrejane ostatke ne koristiti ponovo.
  • Ostaci koji nisu zagrejani se mogu zatvoreni čuvati u frižideru, ali se moraju potrošiti u roku od narednih 1-2 dana (vidi etiketu)

Vodite računa o sigurnosti teglice

Pre nego što izađu iz proizvodnje, kod pojedinačnih teglica i čaša se proverava njihovo besprekorno zatvaranje; na taj način je obezbeđeno da se isporučuju samo ispravno zatvoreni proizvodi. Kako bi se bebi ponudila uvek besprekorna hrana, trebalo bi prilikom kupovine i neposredno pre prvog otvaranje proveriti dal i je pakovanje ostalo neoštećeno.

Kod teglica će Vam pomoći „test sa poklopcem“: sredina poklopca bi trebalo da je uvučena ka unutra i ne bi smela da popusti pod pritiskom. Teglica čiji je poklopac zaobljen na gore, ne bi trebalo koristiti iz bezbednosnih razloga.

Kod prvog otvaranje bi dodatno trebalo da se čuje glasan prasak.

Uvođenje dopunske hrane siromašne alergenima

Prilikom uvođenja dopunske hrane siromašne alergenima u HiPP-ovom asortimanu možete da se upravljate prema simbolu na etiketama. Sa ovim proizvodima možete postepeno da izgradite plan ishrane za Vašu bebu.

Savet: Uz HiPP-ovo pripremljeno meso Vi možete sami da sastavite individualne kompletne obroke. U tu svrhu jednostavno pomešajte HiPP površe sa pola teglice pripremljenog mesa. Mi u našim proizvodima koristimo samo kvalitetno bio meso životinja iz odgovarajućeg uzgoja, čije je poreklo dokumentovano bez ikakve praznine.