Plan ishrane

HiPP-ov plan ishrane se bazira na naučnim saznanjima iz domena ishrane i pedijatrije kao i na dugogodišnjem iskustvu. Zbog toga preporučujemo da partite ovaj plan ishrane kada koristite naše proizvode.

Informacije koje se nalaze u planu ishrane su samo vodič. Oscilacije u apetitu Vaše bebe su sasvim normalne. Ne terajte dete da silom pojede ceo obrok ukoliko se desi da ima smanjeni apetit.

Dojenje je najbolje za Vašu bebu.

Ukoliko ne dojite preporučujemo Vam HiPP mlečne formule ili HiPP HA formule koje su specijalno prilagođene uzrastu deteta.
*Počnite sa uvođenjem čvrste hrane u skladu sa razvojem Vaše bebe. Počnite najranije posle 4.meseca a najkasnije posle 6.meseca.
Budite sigurni u balansiranu ishranu nudeći Vašem detetu različite vrste kašica.

Ishrana Vašeg deteta kada postoji rizik za razvoj alergija

  • Detalji o ishrani beba sa rizikom za razvoj alergija možete naći ovde
  • Majčino mleko ili hipoalergena formula za odojčad kao što je HiPP HA 1 Combiotic®
  • Kad počnete sa uvođenjem mešovite ishrane, prema naučnim saznanjima iste preporuke važe i za decu koja nemaju viši rizik za razvoj alergija. Počnite sa uvođenjem mešovite ishrane u skladu sa razvojem Vašeg deteta, nakon 4. meseca najranije a najkasnije kada beba ima 6. meseci. Kasnije uvođenje mešovite ishrane ne doprinosi boljoj zaštiti od alergija.
  • Važno je da namirnice postepeno uvodite u jelovnik Vaše bebe-korak po korak. Ovo omogućava vreme Vašoj bebi koje joj je potrebno da se navikne na novu hranu i uvek ćete moći da prepoznate koje se namirnice dobro podnose. Odgovarajući proizvodi se mogu prepoznati prema simbolu prikazanom na desnoj straini.
  • Kada Vaša beba pređe na mešovitu ishranu i kada je hranjenje na flašicu potpuno zamenjeno, posle 6. meseca kao dodatak ishrani, možete preći sa HA1 Combiotic® na HA2 Combiotic®.(u svakom slučaju o hranjenju i uvođenju nemlečne ishrane prodiskutujte sa Vašim pedijatrom)

Grupe HiPP-ovih proizvoda možete raspoznavati na osnovu kodova u boji