Priprema flašice: Tako je najukusnije

Kako pripremiti mleko u flašici

Prva mlečna formula pruža bebama, koje nisu, ili su samo delimično dojene, sve hranljive materije koje su im potrebne tokom ove ključne faze njihovog razvoja. Ako dojite bebu na flašicu izvesno vreme ili sve vreme, to ne znači da joj pokazujete manje ljubavi ili pažnje. Naprotiv. Držite bebu u rukama kao što biste činili tokom dojenja i vodite računa da održavate kontakt očima tokom hranjenja. Na taj način, vaša beba neće biti samo sita, već i zadovoljna.  

 

Priprema mleka

Uvek pratite uputstvo na pakovanju kada pripremate mleko u flašici. Da biste svojoj bebi obezbedili optimalnu ravnotežu hranljivih materija, i da bi sa lakoćom svarila mleko, važno je da se pridržavate mera za mlečni prah i vodu koje su naznačene na pakovanju. Pošto bebin imuni sistem još uvek nije sazreo, uvek se pridržavajte osnovnih pravila higijene: pripremite flašicu odmah pre hranjenja, a ne unapred. Vaše ruke, merna kašika i svi delovi boce moraju biti čisti i suvi. Uvek prokuvajte vodu koja se koristi za pripremu mleka. 

 

Ni previše vruće, ni previše hladno

Kada hranite svoju bebu temperatura obroka ne bi trebalo da bude veća od 37°C (baš kao što je telesna temperatura). Da biste testirali da li je temperatura odgovarajuća, poprskajte nekoliko kapi na unutrašnji deo svog ručnog zgloba - tečnost treba da bude topla, a ne vruća. Količina koju vaša beba popije variraće prema njenom apetitu i dobu dana. Dopustite bebi da pije dok se ne zasiti. Bacite sve đto beba nije popila, jer jednom pripremljen obrok ne sme da se koristiti ponovo.

 

Čiste cucle, zdrave bebe

Svi delovi flašice i cucle moraju se temeljno očistiti posle svakog hranjenja. Gumene cucle treba povremeno prokuvavati (to nije neophodno za silikonske cucle). Kako biste izmerili prah, uvek koristite mernu kašiku dobijenu sa pakovanjem. Nema potrebe da je ispirate ili sterilišete. Prosto prebrišite mernu kašiku čistom kuhinjskom krpom nakon upotrebe i čuvajte je na čistom i suvom mestu van pakovanja.

Video: Priprema flašice

Pogledajte šta treba da uradite kako biste na pravilan način pripremili flašicu obroka. 

Imate li još nekih pitanja?

Pišite nam na e-mail: 

info.hipp@rs.alcagroup.com ili u Inbox facebook strane HiPP Srbija 

Kontaktformular