Koja je dopunska hrana prava za moju bebu i kada treba da počnem sa njom?

U prvih četiri do šest meseci života je majčino mleko i/ili flašica sa HiPP Pre HA Combiotik® ili HA1 Combiotik® sasvim dovoljno da Vaša beba bude zbrinuta svim hranljivim materijama. Kod starta sa dopunskom hranom danas prema naučnim saznanjima važe iste preporuke kao i za decu bez povećanog rizika od alergija.

Upravljajte se prema razvoju Vašeg deteta i uvedite dopunsku hranu najranije nakon 4. meseca života, a najkasnije nakon 6. meseca života. Razgovarajte o tome i sa Vašim pedijatrom. Kasnije uvođenje dopunske hrane ne pruža bolju zaštitu od alergija.

Kod izbora dopunske hrane danas takođe više ne postoje ograničenja za prevenciju od alergija. Međutim, kod dece koja su ugrožena alergijama, svrsishodno je postepeno uvođenje dopunske hrane. U tu svrhu su posebno pogodni HiPP-ovi proizvodi koji nose naš znak „siromašno alergenima“. Uz pomoć ovih  proizvoda jednostavnog sastava Vi možete sasvim lako da napravite postepeni plan ishrane za Vašu bebu. HiPP je razvio posebne proizvode, koji su sastavljeni od nekoliko odabranih osnovnih životnih namirnica i koji se nadograđuju. Pritom se koriste samo oni sastojci koji po prirodi retko izazivaju alergije.

Zdravo, prijatno i hranjivo

Počnite sa proizvodima jednostavnog sastava (prepoznatljivi po zelenom A), koji sadrže samo malo sastojaka, kao što su "Čista mlada šargarepa", „Čisti paškanat“ ii „Bundeva“ i postepeno proširite plan jela (vidi Kako funkcioniše HiPP-ov stepenasti koncept ishrane?) Tako Vaša beba može postepeno da upoznaje nove sastojke, a Vi možete tačno da utvrdite šta podnosi.

 

Ostale informacije o uvođenju dopunske hrane pronaći ćete ovde.