Plan ishrane: od 6. meseca

Majčino mleko - sve dok to Vi i Vaše dete želite

Uvedite čvrstu hranu u skladu sa razvojem Vaše bebe i počnite najranije posle četvrtog meseca, a najkasnije od 6. meseca.

Da li je Vaša beba i dalje dojena ili ste prešli na mlečnu formulu?

Onda postepeno uvodite mešovitu ishranu kao što je opisano između 4. i 6. meseca. Idealni HiPP proizvodi za to su oni koji su označeni sa “od 4. meseca” na pakovanju.

Da li ste otpočeli sa mešovitom ishranom između 4. i 6. meseca?

Da - Vaša beba jede obilan obrok sa kašikom? Onda možete integrisati drugi obrok u plan ishrane- zasitne mlečne kašice sa žitaricama uveče. Kašice sa voćem i žitaricama popodne se predlažu kao treći uvedeni obrok.
Rano ujutro i kasnije tokom jutra: Beba i dalje dobija majčino mleko ili HiPP 2 mlečnu formulu.
U doba ručka: U doba ručka ponudite Vašem detetu HiPP gotovi obrok (meni). HiPP ima puno različitih vrsta menija tako da će se Vaše dete upoznati sa veoma raznolikim ukusima. Postoje meniji sa mesom, ribom i meniji sa povrćem. Gotovi obroci od 6. meseca su sa malo krupnijim česticama kao blagi prelaz ka menijima od 8. meseca koji sadrže komadiće.
Za desert preporučujemo nekoliko kašičica voća bogatog sa vitminom C. Vitamin C pospešuje resorpciju gvožđa iz digestivnog trakta.
U popodnevnim satima: Poslepodne možete nastaviti sa dojenjem ili dati detetu HiPP mlečnu formulu. Kao dodatak mleku možete ponuditi Vašem detetu nekoliko kašičica HiPP voća sa žitaricama.
Uveče: Kao drugi kompletan obrok mlečna kaša sa žitaricama zamenjuje večernje mleko. HiPP kašice za laku noć su idealan zasitni večernji obrok. Bilo da su u pitanju gotove kašice u teglici ili kašice u prahu za pripremu sa vodom.
Vaša beba će takođe postati žedna. Sa uvođenjem prvog nemlečnog obroka možete početi davati Vašem detetu da vežba pijenje. Mali gutljaji su sasvim dovoljni u početku. Sa uvođenjem trećeg obroka treba početi nuditi detetu da pije posle svakog obroka. Voda i nezaslađeni čajevi su najbolji za gašenje žeđi. Uverite se da se bočica koristi samo za pijenje a ne i za sisanje cucle sa flašice.

Grupe HiPP-ovih proizvoda možete raspoznavati na osnovu kodova u boji