Ljudi u fokusu

Zadovoljni zaposleni kreiraju dobru budućnost

U korporativnoj kulturi HiPP-a, veliku važnost pridajemo pouzdanom i optimalnom radnom okruženju za naše zaposlene. Naši društveni standardi sa lakoćom premašuju standardne i zakonske zahteve u ovoj industriji. Mi propovedamo održivost i praktikujemo je.

Imamo dobru radnu klimu

HiPP-ova Etička povelja oblikuje naše zajedništvo. Zaposleni redovno ocenjuju svoje nadređene. Zajedno profitiramo od niskog procenta bolovanja i veoma dobrih profesionalnih benefita. Upravljanje znanjem i interna šema predloga su deo korporativne kulture, kao i časopis za zaposlene „HiPP intern”.

Mi smo kompanija sa razumevanjem za porodicu

Pomoću fleksibilniog radnog vremena, ohrabrujemo kompatibilnost porodice i karijere. U Fafenhofenu u ovom trenutku oko 200 roditelja radi skraćeno radno vreme, a skoro svi imaju svoj individualni model rada. Sedamdeset pet posto njih su majke sa decom.

Zdravlje i bezbednost shvatamo ozbiljno

Penzioni plan kompanije, visoki standardi zaštite na radu i zdravstvene zaštite, aktivni dani zdravlja. Unapređujemo zdravlje naših radnika sa fitnes i sportskim ponudama. Organska hrana u restoranu kompanije, regionalni proizvodi i kontrola alergena su dodatni primeri naše posvećenosti.

Nudimo dodatnu obuku

Svi zaposleni redovno učestvuju u sistematskim kursevima i koriste našu široku ponudu obuka.

Podržavamo mlade

Godinama imamo konstantan broj pripravnika sa kojima obezbeđujemo budućnost naše porodične kompanije i omogućavamo mladim ljudima da kvalitetno započnu svoj radni vek. Mladi stručnjaci imaju mogućnost da steknu duplu diplomu. Pripravnici uče o našoj posvećenosti održivosti u dobrovoljnim ekološkim operacijama (dani sadnje drveća, pravljenje jezera za vodozemce i kućica za ptice itd.)

Imamo radnike raznih nacionalnosti

Radnici 20 različitih nacionalnosti rade u HiPP-u. Posebno smo ponosni na ovu kulturnu raznolikost. Ona obogaćuje korporativnu kulturu i jača naše funkcionisanje u globalnom okruženju.

Društvenu odgovornost shvatamo ozbiljno

Društvena odgovornost uključuje širi pogled i solidarnost sa porodicama u nevolji. Redovnim donacijama hrane pomažemo tamo gde je naša pomoć najpotrebnija. Osim toga, blisko sarađujemo sa univerzitetima, naučnim institucijama i drugim partnerima.