Bebina koža

Zašto je bebina koža tako posebna?

Bebina koža je dosta tanja od kože odrasle osobe, a površinski sloj kože ima slabiju strukturu i manje je otporan. Odbrambeni mehanizam protiv štetnih materija nije tako dobro razvijen, a koža osetljivije reaguje na svoje okruženje.

Prirodni i zaštitni sloj kože se kod novorođenčadi formira u toku prvih nekoliko nedelja i sporije se regeneriše kod starije dece nego kod odrasle osobe. Ima važnu ulogu, a to je da štiti od bakterija i patogena. 

Površinski sloj kože kod dece sadrži više vlažnosti nego koža odraslih. Istovremeno se stvara i manje sebuma. To znači da su bebina i dečija koža prekrivene tankim slojem emulzije masti i vode i može lako da se osuši. Zaštita od hladnoće i povreda je takođe umanjena.

Zašto bi uopšte trebalo da koristite proizvode za negu bebine kože?

Po rođenju, bebina koža mora se brzo prilagoditi na novo okruženje. Nakon nekoliko meseci u plodovoj vodi, mora da se prilagodi vazduhu i uticajima okruženja.

Duže vreme se smatralo da proizvodi za kupanje ne treba da se koriste kada je u pitanju bebina koža. Danas znamo da kupanje samo vodom isušuje bebinu kožu. Budući da je bebina koža osetljiva, ne mogu se koristiti isti proizvodi kao za negu kože odraslog čoveka.

Iz tog razloga, HiPP je razvio posebnu liniju za negu bebine kože, HiPP Babysanft, koja ne sadrži neželjene sastojke i uzima u obzir posebne potrebe osetljive bebine kože.