Nagrade i priznanja

Nemačka nagrada za solarnu energiju

05.11.2011
Evropsko udruženje za obnovljive energije EUROSOLAR je dana 5. novembra odlikovalo proizvođača životnih namirnica za bebe HiPP Nemačkom nagradom za solarnu energiju 2011. HiPP smatra da je nagrada za solarnu energiju potvrda za negovanu održivu filozofiju preduzeća, a „ekološki podnošljiva proizvodnja hrane za bebe“ se provlači kao crvena nit kroz istoriju preduzeća. HiPP nije pionir samo u BIO uzgoju, on je već 1995. god. kao prvi proizvođač životnih namirnica Evrope uveo upravljanje životnom sredinom sa EMAS sertifikatom. Doslednom i održivom realizacijom preduzeće stalno štedi energiju i resurse i proizvodi – uprkos udvostručenju proizvodnje – u međuvremenu u Nemačkoj CO2-neutralno. Pošto je globalno zagrevanje usko povezano sa izumiranjem životinjskih i biljnih vrsta, HiPP se ovim angažovanjem zalaže i za održanje biloške raznovrsnosti. 

POS-Marketing nagrada

11.10.2011
 Nemačku POS-nagradu za marketing je ove nedelje po 11. put dodelilo POS-Udruženje za marketing POSMA. Odlikovane su POS marketinške kampanje iz 2010. godine koje određuju pravac u 11 osnovnih i 3 dodatne kategorije – i to zlatom, srebrom i bronzom. HiPP je odmah postigao dva pogotka. U kategoriji „Mali budžet – veliki efekat“ je dopunska hrana 6 u pakovanju + akcija sa majicom, koja je realizovana povodom svetskog prvenstva u fudbalu 2010. godine, odlikovana srebrnom POS marketing nagradom. Zlato u toj kategoriji te godine nije dodeljeno. U kategoriji „Brzo rotirajuća roba široke potrošnje“ HiPP je sa istom akcijom zauzeo dobro treće mesto. Zlato je u toj kategoriji dodeljeno Coca-Coli, pre Milke (Kraft Foods).

Počast za pakt za životnu sredinu Bavarske

27.09.2011
Ehrung für langfähriges Engagement im kooperativen Umweltschutz durch Umweltpackt Bayern
Odlikovanje za dugotrajni angažman u kooperativnoj zaštiti životne sredine preko pakta za životnu sredinu Bavarske. HiPP je bio jedan od potpisnika kada je dana 23. oktobra 1995. god. osnovan pakt za životnu sredinu Bavarske „Čuvajmo zajedno životnu sredinu“. Kao preduzeće, koje je prisutno „od prvog trenutka“, HiPP je, zajedno sa drugim preduzećima osnivačima, u okviru svečanog akta u Rezidencijalnoj crkvi u Minhenu odlikovao državni ministar Seder za dugogodišnji i uzorni angažman. „Cilj pakta za životnu sredinu je da se na bazi lične odgovornosti i dobrovoljnog angažmana jača i dalje izgradi angažman bavarskih preduzeća u oblasti zaštite životne sredine. Učesnici pakta za životnu sredinu, kao važni uzori, pružaju svoj doprinos održivoj i ekološkoj pokrajini Bavarskoj“, kaže Seder.  Ministar je u okviru svečanog akta odlikovao 120 preduzeća iz gornje Bavarske, koja se ubrajaju u prve učesnike paketa za životnu sredinu Bavarske.

Salescup

08.06.2011
Za poslednju akciju dopunske hrane „Radujte se sa besplatnom majicom za navijače“ HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG je dobio „Oskara za podsticanje prodaje“. Nagradu dodeljuju „Novine o životnim namirnicama direktno“, a dodela nagrada je obavljena 08.06.2011. god. u Visbadenu. Ovim odlikovanjem je tako firma HiPP po prvi put uspela da u oblasti podsticanja prodaje dobije nagradu za marketing. Takozvani „Salescup 2011“ se dodeljuje u različitim kategorijama - nas je u kategoriji "Promocija industrije" nezavisni stručni žiri odlikovao za poseban efekat promocije, kao i za kreativnost naše dodatne akcije.

Časni trgovac

19.05.2011
Povodom dana Saveznog udruženja u Hildeshajmu je Savezno udruženje KKV odlikovalo bavarskog preduzetnika prof.  Dr Klaus Hipa (HiPP hrana za bebe) u prostorijama Privredne komore u Hildeshajmu počasnom nagradom KKV "Časni trgovac 2011". Govor je održao državni ministar u službi saveznog kancelara Ekart fon Kleden. Počasnom nagradom katoličko socijalno udruženje podseća na ključnu kompetenciju udruženja: Ideal „časnog trgovca“. Time se odlikuju preduzimači koji neguju „etički dobro ophođenje“ prema saradnicima, kupcima i društvu. Važni kriterijumi su građanski angažman, preduzetnička hrabrost i fer vođstvo.

Econosophen

06.04.2011
Minhen – Dana 6. aprila je nemačka organizacija za pomoć "Human Plus e.V." odlikovala proizvođača dečije hrane Klaus Hipa nagradom "Econosophen". Ovu nagradu svake godine dodeljuje međunarodno aktivna dobrotvorna organizacija [Chairity-Organisation] licima i preduzećima sa velikom društvenom odgovornošću i izvanredne zasluge. Human Plus e.V. je priznato društveno-korisno udruženje za humanitarnu pomoć, čije aktivnosti od 1998. god. doprinose tome da se ublaži beda i zlo u mnogim zemljama sveta. Uz podršku Klaus Hipa deci kojima treba pomoć u Haitiju i Pakistanu, preduzimač sa tradicijom je dokazao da on dobro ne čini samo zbog posla, već i zbog poziva, kaže se u obrazloženju organizacije za pružanje pomoći prilikom davanja objašnjanja za dodelu nagrade.

Bavarska medalja za ustavnost

01.12.2010
Minhen - Odlazeći upravnik Bavarskog radija (BR), Tomas Gruber, i proizvođač hrane za bebe Klaus Hip su u Minhenu odlikovani zlatnim medaljama za ustavnost. Oba nosioca odlikovanja će medalju primiti u četvrtak u Bavarskom parlamentu. Predsednik Pokrajinskog parlamenta Barbara Stam (CSU) odlikovala je pored njih i 43 druge ličnosti za njihov društveni angažman. 14 nosilaca nagrade su dobili zlatnu medalju za ustavnost, uz to je dodeljeno 31 srebrna medalja.

Pro Biokultura

Dana 27.11.2010. god. je u Budimpešti održana manifestacija od velikog značaja. Dana XXIII dana nauke biokulture su odlikovani izvrsni uspesi u mađarskoj biokulturi. Ove godine je tu nagradu, medalju za uspomenu i diplomu Pro biokultura dobio gospodin Csaba Bódi, direktor društva HiPP Kft.

Preduzetnik godine

12.11.2010.

U petak, dana 12. novembra prof.  dr Klaus Hip je u Frankfurtu na Majni dobio renomiranu nagradu privrede „Preduzetnik 2010. godine“. Dobitnici nagrade se odlikuju snagom privređivanja i svesnom odgovornošću.  Prof. dr Klaus Hip je dodatno nominovan za  „World Entrepreneur of the Year 2011“. Ova međunarodna dodela nagrada se događa u proleće 2011. u Monte Karlu. U Staroj operi u Frankfurtu Ernst & Young je u petak uveče udostojio "Preduzetnike 2010. godine". „Dobitnici nagrada su članove žirija uverili svojim procentima rasta, ali i svojom spremnošću na rizik i svoj društveni angažman", objasnio je Volfgang Glauner,organizator i vođa projekta tog takmičenja.

Steiger Award u kategoriji životne sredine

13.03.2010

Dana 13. marta je u Bohumu dodeljena nagrada Steiger Award za toleranciju i čovečnost. Klaus Hip osvaja nagradu u kategoriji životne sredine „zato što on kao preduzetnik već decenijama drži do svojih vrednosti u koje se ubraja i očuvanje i održanje pirrode, kao i zaštita životne sredine. Klaus Hip uvek iznova ukazuje na opasnosti održivog zagađenja životne sredine. Za njega ni proizvodnja u Nemačkoj ne predstavlja suprotnost; time bi se stvorila radna mesta, a njegovo preduzeće bi istovremeno bilo moderno vođeno, u skladu sa najnovijim odredbama o zaštiti životne sredine.“

Nemačka nagrada za održivost

06.01.2009
Nemačka nagrada za održivost u kategoriji održive nabavke.

Za zasluge u oblasti održive nabavke HiPP je dobio Nemačku nagradu za održivost. Duž njenog lanca vrednosti firma već odavno sledi dosledan menadžment održivošću na najvišem nivou. Od nabavke preko proizvodnje sve do prodaje i administracije se poštuju načela održivosti. Ova načela HiPP na izuzetan način realizuje u oblasti nabavke. Sa oko 25.000 tona širom sveta, HiPP je najveći prerađivač organsko-bioloških sirovina.

Nagrada za očuvanje životne sredine „Zlatni cvet iz Rajta“

13.09.2009
Ovogodišnji dobitnik nagrade Klaus Hip je već pre 30 godina bio pionir u stvarima hrane za bebe iz strogo biološkog uzgoja i time je "bio korak ispred" svog vremena, hvalio je gradonačelnik Norbert Bude počasnog gosta. Klaus Hip sa svojim imenom nije samo sinonim za biološki uzgoj, dodoa je predsednik kuratorijuma za dodelu Zlatnog cveta, dr  Gotfrid Arnold, u svom govoru: „Prethodnih godina on je u svom preduzeću smanjio izbacivanje CO2 za više od 90 procenata, a najveći deo snabdevanja energijom potiče iz obnovljivih sirovina. Potreba za vodom se smanjila za oko 40 procenata po proizvedenoj toni“. Društvo je zbog Klaus Hipa postalo "više ekološko, čovečno, misleće", kaže svečani govornik.

Brend veka

15.10.2009
Izdavačka kuća Deutsche Standards EDITIONEN je dana 15. oktobra, u okviru Frankfurtskog sajma knjiga, prestavila 16. izdanje „Brendova veka“.

250 velikih imena, među njima HiPP, dokumentuju snagu brendova nemačke privrede. Oni pokazuju one proizvode koji isto tako amblemski predstavljaju sinonim za celu vrstu proizvoda. Mašina za pranje veša? Plišani meda? Gumeni meda? Hrana za bebe? - Tačno: Miele, Steiff, Haribo i HiPP!

 

Knjiga brendova je prisutna u knjižarama na celom nemačkom govornom području, a jedno izdanje "Brendova veka" nalazi se npr. u svakom Gete institutu i u svakoj ambasadi širom sveta.