Dovoljna količina hranljivih sastojaka za malu decu

HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIK® je posebno razvijen da ispuni potrebe za hranljivim sastojcima kod male dece, čime se omogućava povećanje njihovog unosa kroz ishranu. Prema nedavno sprovedenim studijama, više od polovine dece u Nemačkoj pati od nedostatka vitamina D. Nivo vitamina D i procenat dece sa nedostatkom vitamina D zavise od godišnjeg doba. Nedavno objavljena studija je utvrdila da su dovoljni nivoi vitamina D (≥20 ng/ml) bili jedva dostignuti samo tokom leta i da deca nisu dobijala dovoljno vitamina D tokom ostatka godine.

Pad nivoa vitamina D nakon leta je posledica nedovoljnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Do 90% vitamina D se proizvodi u koži a samo 5-10% se apsorbuje iz hrane. U nedostatku sunčeve svetlosti, što je slučaj tokom više od pola godine u Nemačkoj, ljudsko telo ne može da proizvede dovoljno vitamina D.

Studija koju su sproveli Hower i saradnici 2013. godine utvrdila je da bi pad nivoa vitamina D kod male dece tokom zime mogao da bude sprečen sa HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIC® mlekom. Nivoi vitamina D mogli bi čak da se povećaju tokom zime, što nije bilo moguće sa kravljim mlekom sa niskim sadržajem masti, u odnosu na koje je formula testirana i koje ima veoma male količine vitamina D.