Kako funkcioniše HiPP-ov koncept stepenaste ishrane?

Bebe bi trebalo da imaju vremena da se naviknu na nove životne namirnice. Upravo se to krije iza tri stepenika posebnog hrana ishrane.

Osnova U prvih četiri do šest meseci potrebno Vam je samo mleko za Vašu bebu - majčino mleko ili flašica sa HiPP HA Combiotik®
Stepenik 1
Prve pokušaje jedenja sa kašikom (najranije nakon 4. meseca života, a najkasnije nakon 6. emseca) počnite sa nekom vrstom površa, npr. „HiPP Čista mlada šargarepa“, „HiPP Čist paškanat“ ili „HiPP Bundeva“. Količinu povrća povećavajte svakodnevno za nekoliko kašičica.
Stepenik 2
Ako Vaša beba dobro podnosi novu životnu namirnicu hrnaite je posle nekoliko dana već dopunskom hranom koja sadrži dva sastojka (npr. mlada šargarepa sa krompirom, paškanat sa krompirom ili bundeva sa krompirom).
Stepenik 3
Ako Vaša beba i ove sastojke dobro podnosi, ona je spremna za treći stepenik koncepta ishrane: Dopunska hrana sa tri sastojka (npr. „HiPP Šargarepa sa krompirom i bio govedinom“, „HiPP Paškanat sa krompirom i bio ćuretinom“ ili „HiPP Bundeva sa krompirom i bio govedinom“).

HiPP-ov stepenasti koncept ishrane za prvi obrok dopunske hrane u podne

Tabela Vam prikazuje kako ćete na najbolji način postepeno postupati u ishrani Vaše bebe