Plan ishrane: od 10. do 12. meseca

Majčino mleko - sve dok to Vi i Vaše dete želite

Uvedite čvrstu hranu u skladu sa razvojem Vaše bebe i počnite najranije posle četvrtog meseca, a najkasnije od 6. meseca.

Da li je bebi sada dozvoljeno da jede isto što i odrasli? Ne u potpunosti. Hrana za decu treba da bude manje začinjena, lako svarljiva i pažljivo spremljena. Možete međutim početi da dajete Vašem detetu ono što i vi jedete. Mali gurmani biće oduševljeni novim ukusima.

Rano ujutru: Mleko i dalje ostaje idealni prvi jutarnji obrok. Dojite Vaše dete ili spremite HiPP 3 mlečnu formulu. Ona je specijalno prilagođena potrebama beba nakon 10. meseca.
Ukoliko radije dajete detetu čvrstu hranu voće sa žitaricama je dobra alternativa.
Vaše dete već gricka komadiće hleba? Napravite mu kompletan doručak utapajući komadiće hleba u HiPP 3 mleko.
Kasnije ujutro: Najbolje je da nastavite da dajete voće sa žitaricama kasnije ujutru. HiPP voće sa jogurtom je praktična kašica za užinu između obroka.
U doba ručka: Meniji od 10. do 12. meseca sa malim komadićima obezbeđuju sve što je potrebno Vašoj bebi za zdravi obrok u doba ručka. Da li ste probali meni sa ribom?
U popodnevnim satima: Kao međuobrok možete da koristite voće sa žitaricama ili HiPP voćne duete.
Uveče: Kašice za laku noć u teglici ili u prahu za pripremu sa vodom su veoma hranjiv i zasitan obrok. Radije bi ono što svi ostali jedu? Probajte sa komadićim hleba potopljenim u HiPP 3 mleku.

Važno: Čim vam flašica više nije potrebna Vaše dete treba da pije sve tečnosti iz čaše ili šolje.

Grupe HiPP-ovih proizvoda možete raspoznavati na osnovu kodova u boji