Zašto je mleko za rast tako važno za malu decu?

Mleko za rast kreirano je kako bi savršeno odgovaralo potrebama male dece.

Mleko i mlečni proizvodi su veoma važni elementi u ishrani Vašeg deteta jer, između ostalog, osiguravaju da deca dobiju dovoljnu količinu kalcijuma za rast snažnih kostiju i zdrave zube.

Mleko za rast pored kalcijuma sadrži i dodatne komponente za rast, koje su potrebne maloj deci u ovoj važnoj fazi rasta i učenja, a često ih ne dobijaju dovoljno. Na osnovu izveštaja Nemačkog društva za ishranu iz 2008. godine, mala deca starosti između 1 i 3 godine dobijaju previše proteina, nedovoljno poli-nezasićenih masnih kiselina (Omega-3), nedovoljno gvožđa, joda, folne kiseline i vitamina D. Mleko za rast sadrži ove elemente u neophodnim količinama.

Preporučeno je da mala deca dobiju 300-330ml mleka i mlečnih proizvoda dnevno – idealno serviranih u 2-3 porcije tokom dana. Takođe, deca koja pate od netolerancije na laktozu treba da se drže proizvoda prilagođenih njihovom uzrastu, koji sadrže komponente koje podržavaju njihov proces rasta. HiPP Mleko za rast bez laktoze je prikladno u tom slučaju – sadrži strogo umanjenu količinu laktoze (sadržaj laktoze je <0,1g na 100ml), te se može tolerisati čak i u slučajevima ozbiljne netolerancije na laktozu.