Meni

Politika privatnosti

Dobro došli na naš sajt hipp.rs i hvala Vam što ste zainteresovani za našu kompaniju i proizvode. Za nas je sasvim prirodno da zaštitu Vaših podataka shvatamo veoma ozbiljno. Zbog toga želimo da Vas obavestimo o tome kako HiPP obrađuje Vaše lične podatke. Sajt hipp.rs organizuje HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG, Pfaffenhofen (u daljem tekstu Hipp).

HiPP prikuplja, čuva i obrađuje Vaše lične podatke samo ako je to dozvoljeno na osnovu zakonskih propisa, ili ako ste nam dali svoju saglasnost da to učinimo. Podaci neće biti prosleđeni trećim licima. Najbolji način da se dobiju informacije o podacima koje čuva Hipp je pomoću kontakt adresu koja se nalazi na strani “Kontakt”.

1. Obrada podataka

Postoje dva načina na koja primamo podatke: ili ste nam ih Vi dali ili smo ih prikupili dok ste koristili naše usluge.

1.1 Podaci koje ste dali nam

Generalno, možete koristiti naš internet sajt bez direktnog davanja ličnih podataka. Ako koristite određene usluge, na primer HiPP BabyClub, pretplatu na bilten ili formular za kontakt, tražićemo Vam Vaše lične podatke. Ovo može uključiti, na primer, Vaše ime, Vašu imejl adresu ili Vašu poštansku adresu. Ovo će uslugu koja je u pitanju učiniti bržom i lakšom za rukovanje. Neke usluge se ne mogu dobiti bez unošenja Vaših podataka. Za više detalja o svim uslugama koje se nude na hipp.rs, pročitajte odeljak 2 ove politike privatnosti.

1.2 Podaci koje dobijamo kada koristite naše usluge

Neki podaci se prikupljaju čim posetite naš veb-sajt.

1.2.1 Podaci protokola

Automatski prikupljeni podaci uključuju podatke protokola veb servera. Svaki put kada pristupite nekoj stranici od naših online usluga i svaki put kada preuzmete datoteku, pristupni podaci vezani za ovaj proces se čuvaju u dokumentu o protokolu na našem serveru. Svaki skup podataka sastoji se od:

  • strane sa koje je zatražena nova strana ili datoteka
  • imena tražene datoteke ili stranice
  • datuma i vremena zahteva, da li je zahtev bio uspešan i iskorišćenost kapaciteta servera u trenutku zahteva
  • obima prenesenih podataka
  • IP adrese koju Vam je provajder dodelio
  • ako se prijavite preko korisničkog naloga, takođe i informacije prilikom prijave za odgovarajuće veb servise
  • detekcije klijenta (mobilni telefon, desktop, itd)
  • korisnički agent

Takve sačuvane informacije se isključivo anonimno ocenjuju u statističke svrhe.

1.2.2 Kolačići

Kolačići su mali fajlovi, koji sadrže niz karaktera, u kome se određene informacije skladište dešifrovane ili šifrovane. Server šalje kolačiće na Vaš računar gde se čuvaju. Oni najpre služe da identifikuju računar sa kog ste pristupili veb-sajtu. Ako se prijavite na veb-sajt, kolačići se koriste da obaveste server da ste se prijavili i da provere da li ste ovlašćeni za pristup stranici. Svaki kolačić ima rok trajanja, nakon čega gubi validnost. Kolačići omogućavaju da pratite kretanje korisnika sa stranice na stranicu u okviru veb-sajta, pa čak i od veb-sajta do veb-sajta. Kolačići mogu da poboljšaju komunikaciju između našeg servera i računara, što omogućava mnogo udobnije korišćenje veb-sajta. Kolačiće ne isporučuje uvek operater veb-sajta, oni takođe mogu biti od nezavisnih provajdera. Vaš pretraživač nudi opciju prikazivanja kolačića na računaru, brisanja postojećih ili postavljanja konfiguracije na Vašem računaru na način da se ne postavljaju svi kolačići na Vaš hard disk ili da se uopšte ne postavljaju. Imajte na umu da neke funkcije (npr. prijavljivanje) neće raditi ispravno ako isključite prihvatanje kolačića.

Trenutno koristimo kolačiće na našem veb-sajtu u sledeće svrhe, koje obezbeđuju ispravan rad:

Naziv kolačića Funkcija kolačića
Etracker-kolačić Detekcija posetilaca koji više puta posećuju veb-sajt; Opis pod 1.2.3.
Privremeni kolačići Održavaju prijavu na Hipp BabyClub za vreme trajanja Vaše posete veb-sajtu dok se ne odjavite ili zatvorite pretraživač, kako bi pružili visoki nivo pogodnosti za korisnika za raznovrsne usluga koje pružaju veb-sajt i HiPP BabyClub.
Privremeni kolačići (Hinweis) Zaustavlja stalno pojavljivanje napomene o dojenju za vreme trajanja Vaše posete veb-sajtu.
Privremeni kolačići (Online-Shop) Održavaju prijavu, pamte sadržaj korpi dok kupujete i proizvode koje ste poslednje pogledali i pružaju usluge zasnovane na Vašem ponašanju tokom trajanja Vašeg boravka u online prodavnici, sve dok se ne odjavite ili zatvorite pretraživač.
Napomena o kolačićima Zaustavlja stalno pojavljivanje napomene o kolačićima za vreme trajanja Vaše posete veb-sajtu, sve dok ne zatvorite pretraživač.

1.2.3 etracker

Hipp.rs i srodne pod-stranice koriste tehnologije koje pruža kompanija etracker GmbH ("etracker") za prikupljanje i čuvanje podataka u cilju poboljšanja usluga na svom veb-sajtu. Ovi podaci se takođe mogu koristiti za stvaranje korisničkih profila pod pseudonimom. Za tu svrhu mogu se koristiti kolačići. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u lokalnom kešu pretraživača posetioca veb-sajta. Kolačići omogućavaju da se prepozna internet pretraživač posetioca. Podaci prikupljeni korišćenjem etracker tehnologije se neće koristiti za utvrđivanje ličnog identiteta posetoca veb-sajta, i neće biti sastavljeni od ličnih podataka koji se odnose na lice iz pseudonima, osim ako se osoba koja je u pitanju nije odvojeno složila s tim. Prikupljanje i čuvanje podataka se može opozvati u bilo kom trenutku u odnosu na buduće usluge:

Ne vidite taster? Molimo Vas da deaktivirate svoj blokator reklama i da ponovo učitate ovaj veb-sajt.

1.2.4 Ostale usluge i metode za praćenje

[...]

2. Lične usluge

2.1 Formular za kontakt

Naš veb-sajt takođe ima i kontakt formular, što Vam omogućava da stupite u kontakt sa nama ako biste želeli da odgovorimo na neko Vaše pitanje pojedinačno. U svakom slučaju, mi ćemo prikupiti Vaše ime i prezime i Vašu imejl adresu, tako da možemo da Vas kontaktiramo. Ako nam date svoj broj telefona, biće nam zadovoljstvo da Vas pozovemo i odgovorimo na Vaše pitanje.

Svi podaci se isključivo koriste za odgovaranje na pitanja; oni se neće koristiti ni za prodajne razgovore, niti na bilo koji drugi način u promotivne svrhe. Ako ste član HiPP BabyClub-a, možemo takođe ažurirati Vaše podatke za kontakt, ako je to neophodno.

Rado ćemo Vas informisati o svim podacima koje smo sačuvali vezano za Vas. Za više detalja, pročitajte odeljak "Informacije i kontakt".

2.2 HiPP BabyClub

Možete se registrovati na HiPP BabyClub kreiranjem profila za Vas i Vašu bebu na hipp.rs. Pridruživanjem HiPP BabyClub-u, dobićete niz pogodnosti.Za trenutni pregled usluga i povlastica, posetite početnu stranicu HiPP BabyClub-a. Takođe možete učestvovati u konkursima i nagradnim igrama. Da biste učestvovali u konkursima i nagradnim igrama, molimo Vas obratite pažnju na naše Uslove korišćenja. Pored toga, dobijaćete naša Pisma roditeljima puna korisnih informacija i praktičnih saveta, koja ćemo poslati na Vašu imejl adresu. Takođe ćete dobijati informacije o proizvodima koji su trenutno u ponudi i novim proizvodima u našem HiPP BabyClub biltenu. U svakom slučaju možete poslati prigovor na slanje biltena. Najlakši način da to uradite jeste da koristite link koji se nalazi na biltenu ili da upotrebite korisnički profil ako ste registrovani u HiPP BabyClub-u.

Prilikom Vaše registracije na HiPP BabyClub, pokupićemo Vaše ime i adresu kako bismo mogli da Vas kontaktiramo. Osim toga, pokupićemo Vašu imejl adresu tako da možemo da potvrdimo Vašu registraciju i da Vam šaljemo biltene i Pisma roditeljima. Takođe prikupljamo ime i datum rođenja Vašeg deteta, tako da možemo da Vam pošaljemo odgovarajuće informacije koje odgovaraju konkretnom uzrastu deteta.

2.3 Bilteni koji nisu vezani za HiPP BabyClub

Takođe nudimo mogućnost prijavljivanja (ili odjavljivanja) za druge biltene o našim proizvodima. U svrhe registracije i komunikacije, prikupljamo formu adrese, ime i prezime. Osim toga, prikupljamo Vašu imejl adresu, kako bismo mogli da potvrdimo Vašu registraciju i da Vam šaljemo bilten.

Uvek nastojimo da poboljšamo svoje biltene. Ovo uključuje evaluaciju poslatih biltena, na primer, da li je stigao na poslatu imejl adresu, da li je bilten otvoren i na koji link su kliknuli i da li su se kreirale automatske poruke o greškama.

Podatke isključivo prikuplja i obrađuje HiPP. Podaci se neće proslediti trećim licima.

U kontekstu Vaše registracije za bilten, takođe pristajete na opisano korišćenje Vaših podataka. Možete opozvati ovu saglasnost u bilo kom trenutku i takođe možete prigovoriti na slanje biltena u bilo kom trenutku. To je najlakše uraditi ako koristite link koji se nalazi na biltenu, koji takođe sadrži i uputstva kako se odjaviti.

3. Socijalni mediji

Naše stranice na platformama društvenih medija (Facebook) Vam takođe nude obimne usluge lične podrške i mogućnost da ostanete u kontaktu sa nama. Ove usluge na društvenim medijima takođe prikupljaju lične podatke, npr. o profilu koji ste kreirali ili preko takozvanih socijalnih dodataka (plug-in) koji su implementirani u veb-sajtove trećih lica.

Ako nam pošaljete upit koristeći bilo koji od ovih platforma za društvene medijime, mi ćemo prosledi upit nadležnom odeljenju. Podaci će se isključivo koristiti za odgovore na upit i neće biti prosleđeni trećim licima.

Da biste mogli da stupite u kontakt sa nama putem društvenih medija, prvo morate da se registrujete na ovim servisima. Za tu svrhu, kompanije koje stoje iza ovih servisa će snimiti, skladištiti i koristiti lične podatke ako je potrebno. Mi nemamo nikakav uticaj na prirodu, obim i obradu tih podataka. Ovo se takođe odnosi na sve fotografije/video zapise postavljene na društvene medije. Imajte na umu da je moguće da se prava prenose na servise društvenih medija. U uslovima korišćenja i politici zaštite privatnosti odgovarajućeg provajdera servisa ćete naći detalje.

Ovo su usluge koje pružaju kompanije sa sedištem u SAD:

Facebook Inc. (1601 S California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD)
Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkvai, Mountain Viev, CA 94043, SAD)

Ako otvorite veb-stranicu koja pripada našem veb-sajtu koji sadrži takav dodatak, Vaš pretraživač će uspostaviti direktnu vezu sa serverima pojedinih preduzeća. Sadržaji dodatka se prenose direktno na Vaš pretraživač i integrisani su u veb-sajt. Zbog toga nemamo uticaj na obim podataka koji pomenuta preduzeća evidentiraju uz pomoć takvih dodataka. Informacije koje stoga pružajmo se zasnivaju na našim dosadašnjim saznanjima:

Integracijom dodataka, pomenute kompanije dobiju informacije da ste pristupili određenim stranicama naše internet ponude. Ako ste već prijavljeni kod jedne od gore pomenutih kompanija, one su u stanju da dodele Vašu posetu odgovarajućem nalogu koji ste kod njih kreirali. Ako komunicirate pomoću dodataka, Vaš pretraživač će poslati relevantne informacije direktno navedenoj kompaniji u kojoj se čuvaju. U slučaju da nemate korisnički nalog kod bilo koje od navedenih kompanija, i dalje postoji šansa da postanu svesni Vaše IP adrese i da je sačuvaju.

Dakle, ne može se isključiti mogućnost da svakog posetioca našeg veb-sajta detektuju pomenute kompanije na osnovu njegove IP adrese i otvorenog URL-a, čak i ako posetilac ne klikne na dodatak, niti je registrovan kod kompanije korisničkim nalogom.

Da biste saznali više o svrsi i obimu prikupljanja podataka i dalje obrade i korišćenja podataka od strane ovih kompanija i o Vašim pravima i mogućnostima u tom pogledu, kao i koja podešavanja štite Vašu privatnost, molimo vas da pogledate politike privatnosti koje pružaju:

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

Google: http://www.google.com/intl/de/privacy/privacy-policy.html

4. Kontakt

Datenschutzbeauftragter:

Herr A. Maier
E-Mail: datenschutz@hipp.de
Georg-Hipp-Straße 7
85276 Pfaffenhofen