Meni

Politika privatnosti

Dobro došli na naš sajt hipp.rs i hvala Vam što ste zainteresovani za našu kompaniju i proizvode. Za nas je sasvim prirodno da zaštitu Vaših podataka shvatamo veoma ozbiljno. Zbog toga želimo da Vas obavestimo o tome kako HiPP obrađuje Vaše lične podatke. Sajt hipp.rs organizuje HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG, Pfaffenhofen (u daljem tekstu Hipp).

HiPP sakuplja, skladišti i obrađuje vaše lične podatke samo ako je to dozvoljeno na osnovu zakonskih propisa, ili ako ste nam dali saglasnost za to. Podaci neće biti prosleđeni trećim stranama. Vi primate informacije koje promovišu naše proizvode i usluge koje se odnose na ishranu, negu kože i razvoj vašeg deteta. Osnova ovog Člana 6 (1) Opšte regulative EU o zaštiti podatka. Ako želite informacije ili želite ispravku, prenosivost podataka, brisanje, ograničenje/odbijanje obrade, molimo kontaktirajte službu za roditelje, 011/20-54-400, info.hipp@rs.alcagroup.com u bilo koje vreme u vazi sa vašim pravima na privatnost. Osim toga, možete dostaviti bilo kakva pitanja ili pritužbe koje imate odgovornom službeniku za zaštitu podataka, A. Maier, datenschutz-team@hipp.de, ili nadležnom nadzornom organu, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd, 11000, +38111 3408 900, office@poverenik.rs. Hvala!

1. Obrada podataka

Postoje dva načina na koja primamo podatke: ili ste nam ih Vi dali ili smo ih prikupili dok ste koristili naše usluge.

1.1 Podaci koje ste dali nam

Generalno, možete koristiti naš internet sajt bez direktnog davanja ličnih podataka. Ako koristite određene usluge, na primer HiPP BabyClub, pretplatu na bilten ili formular za kontakt, tražićemo Vam Vaše lične podatke. Ovo može uključiti, na primer, Vaše ime, Vašu imejl adresu ili Vašu poštansku adresu. Ovo će uslugu koja je u pitanju učiniti bržom i lakšom za rukovanje. Neke usluge se ne mogu dobiti bez unošenja Vaših podataka. Za više detalja o svim uslugama koje se nude na hipp.rs, pročitajte odeljak 2 ove politike privatnosti.

1.2 Podaci koje dobijamo kada koristite naše usluge

Neki podaci se prikupljaju čim posetite naš veb-sajt.

1.2.1 Podaci protokola

Automatski prikupljeni podaci uključuju podatke protokola veb servera. Svaki put kada pristupite nekoj stranici od naših online usluga i svaki put kada preuzmete datoteku, pristupni podaci vezani za ovaj proces se čuvaju u dokumentu o protokolu na našem serveru. Svaki skup podataka sastoji se od:

  • strane sa koje je zatražena nova strana ili datoteka
  • imena tražene datoteke ili stranice
  • datuma i vremena zahteva, da li je zahtev bio uspešan i iskorišćenost kapaciteta servera u trenutku zahteva
  • obima prenesenih podataka
  • IP adrese koju Vam je provajder dodelio
  • ako se prijavite preko korisničkog naloga, takođe i informacije prilikom prijave za odgovarajuće veb servise
  • detekcije klijenta (mobilni telefon, desktop, itd)
  • korisnički agent

Takve sačuvane informacije se isključivo anonimno ocenjuju u statističke svrhe.

1.2.2 Kolačići

Kolačići su mali fajlovi, koji sadrže niz karaktera, u kome se određene informacije skladište dešifrovane ili šifrovane. Server šalje kolačiće na Vaš računar gde se čuvaju. Oni najpre služe da identifikuju računar sa kog ste pristupili veb-sajtu. Ako se prijavite na veb-sajt, kolačići se koriste da obaveste server da ste se prijavili i da provere da li ste ovlašćeni za pristup stranici. Svaki kolačić ima rok trajanja, nakon čega gubi validnost. Kolačići omogućavaju da pratite kretanje korisnika sa stranice na stranicu u okviru veb-sajta, pa čak i od veb-sajta do veb-sajta. Kolačići mogu da poboljšaju komunikaciju između našeg servera i računara, što omogućava mnogo udobnije korišćenje veb-sajta. Kolačiće ne isporučuje uvek operater veb-sajta, oni takođe mogu biti od nezavisnih provajdera. Vaš pretraživač nudi opciju prikazivanja kolačića na računaru, brisanja postojećih ili postavljanja konfiguracije na Vašem računaru na način da se ne postavljaju svi kolačići na Vaš hard disk ili da se uopšte ne postavljaju. Imajte na umu da neke funkcije (npr. prijavljivanje) neće raditi ispravno ako isključite prihvatanje kolačića.

Trenutno koristimo kolačiće na našem veb-sajtu u sledeće svrhe, koje obezbeđuju ispravan rad:

Naziv kolačića Funkcija kolačića
Etracker-kolačić Detekcija posetilaca koji više puta posećuju veb-sajt; Opis pod 1.2.3.
Privremeni kolačići Održavaju prijavu na Hipp BabyClub za vreme trajanja Vaše posete veb-sajtu dok se ne odjavite ili zatvorite pretraživač, kako bi pružili visoki nivo pogodnosti za korisnika za raznovrsne usluga koje pružaju veb-sajt i HiPP BabyClub.
Privremeni kolačići (Hinweis) Zaustavlja stalno pojavljivanje napomene o dojenju za vreme trajanja Vaše posete veb-sajtu.
Privremeni kolačići (Online-Shop) Održavaju prijavu, pamte sadržaj korpi dok kupujete i proizvode koje ste poslednje pogledali i pružaju usluge zasnovane na Vašem ponašanju tokom trajanja Vašeg boravka u online prodavnici, sve dok se ne odjavite ili zatvorite pretraživač.
Napomena o kolačićima Zaustavlja stalno pojavljivanje napomene o kolačićima za vreme trajanja Vaše posete veb-sajtu, sve dok ne zatvorite pretraživač.

1.2.3 etracker

Hipp.rs i srodne pod-stranice koriste tehnologije koje pruža kompanija etracker GmbH ("etracker") za prikupljanje i čuvanje podataka u cilju poboljšanja usluga na svom veb-sajtu. Ovi podaci se takođe mogu koristiti za stvaranje korisničkih profila pod pseudonimom. Za tu svrhu mogu se koristiti kolačići. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u lokalnom kešu pretraživača posetioca veb-sajta. Kolačići omogućavaju da se prepozna internet pretraživač posetioca. Podaci prikupljeni korišćenjem etracker tehnologije se neće koristiti za utvrđivanje ličnog identiteta posetoca veb-sajta, i neće biti sastavljeni od ličnih podataka koji se odnose na lice iz pseudonima, osim ako se osoba koja je u pitanju nije odvojeno složila s tim. Prikupljanje i čuvanje podataka se može opozvati u bilo kom trenutku u odnosu na buduće usluge:

Ne vidite taster? Molimo Vas da deaktivirate svoj blokator reklama i da ponovo učitate ovaj veb-sajt.

1.2.4 Ostale usluge i metode za praćenje

[...]

2. Lične usluge

2.1 Formular za kontakt

Naš veb-sajt takođe ima i kontakt formular, što Vam omogućava da stupite u kontakt sa nama ako biste želeli da odgovorimo na neko Vaše pitanje pojedinačno. U svakom slučaju, mi ćemo prikupiti Vaše ime i prezime i Vašu imejl adresu, tako da možemo da Vas kontaktiramo. Ako nam date svoj broj telefona, biće nam zadovoljstvo da Vas pozovemo i odgovorimo na Vaše pitanje.

Svi podaci se isključivo koriste za odgovaranje na pitanja; oni se neće koristiti ni za prodajne razgovore, niti na bilo koji drugi način u promotivne svrhe. Ako ste član HiPP BabyClub-a, možemo takođe ažurirati Vaše podatke za kontakt, ako je to neophodno.

Rado ćemo Vas informisati o svim podacima koje smo sačuvali vezano za Vas. Za više detalja, pročitajte odeljak "Informacije i kontakt".

2.2 HiPP BabyClub

Možete se registrovati za HiPP BabyClub kreiranjem profila za vas i vašu bebu na našoj web stranici. Priključivanjem HiPP BabyClub-u, dobićete niz beneficija, npr. uzorke proizvoda i poklona. Za tekući pregled usluga i beneficija, posetite HiPP BabyClub početnu stranicu.

Kada se prvi put registrujete u HiPP BabyClub, uzećemo podatke kao što su vaše ime i adresa kako bismo mogli da vas kontaktiramo. Takođe ćemo uzeti vašu imejl adresu tako da možemo da proverimo vašu registraciju i da vam šaljemo biltene i pisma roditelja. Takođe uzimamo podatke o imenu i datumu rođenja vašeg deteta, jer ćemo vam slati, posebno, pisma roditelja dece istog uzrasta i uzorke proizvoda. Molimo da proverite da li su podaci u vašem profilu, posebno vaš imjel i vaša poštanska adresa tačni, u suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vas uključimo kao korisnika naših beneficija.

Osim toga, molimo vas da dostavite korisničko ime prilikom prve registracije. Ako biste želeli da učestvujete u našim interaktivnim ponudama, vaše korisničko ime biće prikazano tako da pokaže vaš doprinos. Korisničko ime se koristi kada pišete pregled proizvoda, na primer. Vaši doprinosi se objavljuju pod vašim korisničkim imenom i vidljivi su za ostale posetioce. Kada birate korisničko ime, molimo da ne koristite vaše stvarno ime ako ne želite da ova informacija postane javna.

Kao član Kluba, možete učestvovati u takmičenjima i izvlačenju nagrada. Radi učešća u takmičenjima i izvlačenju nagrada, molimo pročitajte naše uslove korišćenja i uslove za prijavu, koje ćete naći na odgovarajućoj stranici takmičenja. U kontekstu takmičenja, ponekad lični podaci, kao što su privatna fotografija ili opis fotografije koju ste dostavili, se prikuplja i objavljuje. U slučaju foto takmičenja, odgovarajuće slike sa opisom se čuvaju i objavljuju u galeriji koja je vidljiva svim članovima Kluba.

Osim toga, mi ponekad objavljujemo imena pobednika na našoj web stranici. Neke od nagrada obezbeđuju partnerske kompanije. U meri u kojoj je neophodno za slanje nagrada, dostavljamo našim partnerima odgovarajuće lične podatke u svrhu obrade takmičenja ili izvlačenja nagrada. To može biti vaše ime, vaša imejl adresa ili poštanska adresa koje se čuvaju u vašem Klub profilu. Kod nekih takmičenja ili izvlačenja nagrada, upitnik od vas zahteva da izvršite dodatne zadatke, kao što je da preporučite prijatelja ili da rešite zagonetku. U tom slučaju, proveravamo da li su svi uslovi prijave ispunjeni kako bi se obezbedilo pošteno takmičenje ili izvlačenje nagrada i zaštita protiv zloupotrebe odgovarajućih tehničkih funkcija.

Kao član Kluba primaćete pisma naših roditelja koja vam pružaju važne informacije i savete na vašu imejl adresu. Osim toga, primaćete informacije o tekućim proizvodima i vesti u HiPP BabyClub biltenu. Možete se odjaviti sa spiska za slanje biltena u kontekstu HiPP BabyCluba u bilo koje vreme. Ovo je najlakše putem linka u biltenu ili putem vašeg korisničkog profila, ako ste registrovani u HiPP BabyClub.

Ako više ne želite da primate uzorke proizvoda ili želite da se odjavite iz HiPP BabyCluba, molimo da nas kontaktirate putem kontakt obrasca.

 

2.3 Bilteni koji nisu vezani za HiPP BabyClub

Takođe vam nudimo mogućnost da se prijavite ili odjavite na druge biltene o našim proizvodima i specijalne ponude. Za registraciju i da bismo vam se mogli lično obratiti, prikupljamo podatke kao što su vaše ime i prezime. Takođe prikupljamo podatke kao što je vaša imejl adresa kako bismo mogli da proverimo vašu registraciju i pošaljemo vam bilten. Podaci prikupljeni tokom registracije se koriste samo za slanje biltena. Prikupljeni podaci se ne daju neuključenim eksternim kompanijama za sopstvenu upotrebu, niti se prosleđuju bilo kom trećem licu. Ukoliko se prikupljaju dalji podaci prilikom registracije za specijalnu ponudu, isto se primenjuje na ove podatke koji su definisani u posebnom obaveštenju o zaštiti podataka za specijalnu ponudu.

Uvek se trudimo da unapredimo naš bilten i ponude. To takođe uključuje statističku procenu slanja biltena, npr. koliko je mejlova ukupno poslato, koliko ih je otvoreno i koliko je ukupno bilo klikova na linkove koji se nalaze u okviru biltena. Ovo je nepersonalna procena; otuda mi ne proveravamo da li su pojedinačni bilteni otvoreni ili na koje linkove je korisnik kliknuo i sa koje imejl adrese.

U kontekstu registracije za bilten, pristajete na upotrebu podataka kako je gore opisano. Ova saglasnost može biti opozvana u bilo koje vreme, a prigovor na slanje biltena može biti uložen u bilo koje vreme. Ovo je najlakše putem linka u biltenu, gde se opisuje proces odjave.

2.4 Takmičenja i izvlačenje nagrada

Možete učestvovati na takmičenjima i izvlačenju nagrada na našoj veb stranici. Kako bismo bili u mogućnosti da vam ponudimo ovu uslugu, mi prikupljamo lične podatke koji su neophodni pre učestvovanja. Ovo obično uključuje vaše ime, imejl i poštansku adresu, a u nekim slučajevima, takođe i vaš broj telefona. Ovaj podatak se koristi isključivo za sprovođenje takmičenja. Posle učestvovanja, nećete primati nikakve reklame od HiPP-a. Ukoliko ste zainteresovani za prijem biltena, možete se posebno registrovati.

Ponekad objavljujemo imena pobednika na našoj web stranici. Neke od nagrada dostavljaju naše partnerske kompanije. U meri u kojoj je to neophodno radi preuzimanja ili isporuke nagrada, dostavljamo našim partnerima relevantne lične podatke za obradu u svrhu takmičenja ili izvlačenja nagrada, kao što su vaše ime ili vaša imejl adresa ili poštanska adresa. Kod nekih takmičenja ili izvlačenja nagrada, upitnik od vas zahteva da izvršite dodatne zadatke. U tom slučaju, proveravamo da li su svi uslovi prijave ispunjeni kako bi se obezbedilo pošteno takmičenje ili izvlačenje nagrada i zaštita protiv zloupotrebe odgovarajućih tehničkih funkcija.

3. Socijalni mediji

Naše stranice na platformama društvenih medija (Facebook) Vam takođe nude obimne usluge lične podrške i mogućnost da ostanete u kontaktu sa nama. Ove usluge na društvenim medijima takođe prikupljaju lične podatke, npr. o profilu koji ste kreirali ili preko takozvanih socijalnih dodataka (plug-in) koji su implementirani u veb-sajtove trećih lica.

Ako nam pošaljete upit koristeći bilo koji od ovih platforma za društvene medijime, mi ćemo prosledi upit nadležnom odeljenju. Podaci će se isključivo koristiti za odgovore na upit i neće biti prosleđeni trećim licima.

Da biste mogli da stupite u kontakt sa nama putem društvenih medija, prvo morate da se registrujete na ovim servisima. Za tu svrhu, kompanije koje stoje iza ovih servisa će snimiti, skladištiti i koristiti lične podatke ako je potrebno. Mi nemamo nikakav uticaj na prirodu, obim i obradu tih podataka. Ovo se takođe odnosi na sve fotografije/video zapise postavljene na društvene medije. Imajte na umu da je moguće da se prava prenose na servise društvenih medija. U uslovima korišćenja i politici zaštite privatnosti odgovarajućeg provajdera servisa ćete naći detalje.

Ovo su usluge koje pružaju kompanije sa sedištem u SAD:

Facebook Inc. (1601 S California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD)
Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkvai, Mountain Viev, CA 94043, SAD)

Ako otvorite veb-stranicu koja pripada našem veb-sajtu koji sadrži takav dodatak, Vaš pretraživač će uspostaviti direktnu vezu sa serverima pojedinih preduzeća. Sadržaji dodatka se prenose direktno na Vaš pretraživač i integrisani su u veb-sajt. Zbog toga nemamo uticaj na obim podataka koji pomenuta preduzeća evidentiraju uz pomoć takvih dodataka. Informacije koje stoga pružajmo se zasnivaju na našim dosadašnjim saznanjima:

Integracijom dodataka, pomenute kompanije dobiju informacije da ste pristupili određenim stranicama naše internet ponude. Ako ste već prijavljeni kod jedne od gore pomenutih kompanija, one su u stanju da dodele Vašu posetu odgovarajućem nalogu koji ste kod njih kreirali. Ako komunicirate pomoću dodataka, Vaš pretraživač će poslati relevantne informacije direktno navedenoj kompaniji u kojoj se čuvaju. U slučaju da nemate korisnički nalog kod bilo koje od navedenih kompanija, i dalje postoji šansa da postanu svesni Vaše IP adrese i da je sačuvaju.

Dakle, ne može se isključiti mogućnost da svakog posetioca našeg veb-sajta detektuju pomenute kompanije na osnovu njegove IP adrese i otvorenog URL-a, čak i ako posetilac ne klikne na dodatak, niti je registrovan kod kompanije korisničkim nalogom.

Da biste saznali više o svrsi i obimu prikupljanja podataka i dalje obrade i korišćenja podataka od strane ovih kompanija i o Vašim pravima i mogućnostima u tom pogledu, kao i koja podešavanja štite Vašu privatnost, molimo vas da pogledate politike privatnosti koje pružaju:

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

Google: http://www.google.com/intl/de/privacy/privacy-policy.html

4. HiPP Aplikacija za decu/HiPPiS Aplikacija

HiPPiS životinje se susreću sa decom i roditeljima u različitim obrazovnim igrama i tri uzbudljive priče u HiPP aplikaciji za decu. Aplikacija je jasno strukturirana i jednostavna za upotrebu i nudi ukupno osam različitih obrazovnih igara, kao i avanturističke priče za čitanje na glas, obezbeđujući deci raznovrsnu zabavu i ohrabrujući razvoj kognitivnih veština na zabavan način. Bilo da je to učenje boja ili brojeva, pogađanje zvukova koje prave životinje do rešavanja zagonetki – ove igre su pogodne za decu koja su tek prohodala i malu decu, sa pet različitih nivoa težine. Podatke o HiPP aplikaciji možete naći ovde.

Kako bismo unapredili našu aplikaciju koristimo Google Analytics, servis za internet analizu koji pruža

Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće”, koji su tekstualne datoteke smeštene na vašem pametnom telefonu kako bi pomogle da veb-sajt analizira kako koristite taj sajt. Informacije generisane putem kolačića o vašoj upotrebi ovog veb-sajta se obično šalju i čuvaju od strane Google-a na serveru u SAD. IP anonimizacija u ovoj aplikaciji je omogućena tako da se korisčnička IP adresa skraćuje od strane Google-a unapred u okviru država članica Evropske Unije ili drugim zemljama potpisnicama Sporazuma o evropskom ekonomskom području. Samo u izuzetnim slučajevima IP adresa se prenosi Google-u za skladištenje na serveru u SAD i tamo se skraćuje. U ime operatera ove aplikacije, Google će koristiti ovu informaciju za procenu aplikacije, sastavljajući izveštaje o aktivnostima na veb-sajtu i pružajući druge usluge operaterima veb-sajta koje se odnose na upotrebu. Google neće povezati vašu IP adresu koju prenosi vaš pametni telefon u kontekstu Google Analytics sa bilo kojim drugim podacima u vlasništvu Google-a. Možete da odbijete upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih podešavanja na svom pretraživaču; međutim, obratite pažnju da ako to uradite, možda nećete moći da koristite punu funkcionalnost ove aplikacije. Takođe možete sprečiti prikupljanje podataka koji se odnose na vašu upotrebu aplikacije (uključujući vašu IP adresu) koju generišu kolačići i obradu takvih podataka od strane Google-a.

 

Za dalje informacije o  Google Analytics i njenoj politici privatnosti videti: www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html 
Opšta Google politika privatnosti se nalazi na sledećem linku:  https://www.google.de/intl/de/policies/.

Takođe koristimo Firebase service kako bismo utvrdili koji reklamni materijal vodi do instalacije aplikacije i njenu učestalost. Ova procena se isključivo sprovodi u anonimnoj formi. Firebase service je podružnica kompanije Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Izjava privatnosti Firebase se može naći ovde:  https://www.firebase.com/terms/privacy-policy.html.

Možete sprečiti prikupljanje podataka od strane Firebase klikom na taster za dijagnozu i uslugu i na „off“ kako je gore prikazano. Usluga se tada takođe sprečava.

5. Kontakt

Službeniku za zaštitu podataka:

Herr A. Maier
E-Mail: datenschutz@hipp.de
Georg-Hipp-Straße 7
85276 Pfaffenhofen