Pripravnici u HiPP-u čine mnogo za biodiverzitet

Mladi pripravnici u HiPP-u redovno učestvuju u kampanjama za zaštitu biodiverziteta. Pod vođstvom koordinatora za održivost u HiPP-u i uz naučnu podršku nevladinih organizacija, oni upoznaju odnose u prirodi i dolaze do saznanja šta mogu lično da učine za očuvanje biodiverziteta. Povrh toga, daju veoma stvaran doprinos zaštiti biodiverziteta sadnjom drveća i postavljanjem ribnjaka za vodozemce.

Protiv genetskog inženjeringa biljaka

HiPP se aktivno zalaže u borbi  protiv zelenog genetskog inženjeringa i podržava škole u podučavanju mladih o rizicima hemije u poljoprivredi.


Ravnoteža između prirode i vrste je veoma složen sistem sa sopstvenim pravilima. Za HiPP je veoma važno zaustaviti širenje GMO-a koji su opasni na svakom nivou. Zbog toga HiPP aktivno podržava školski projekat „Život van kontrole“, pomoću koga Bayrischer Lehrerverband eV, Bund Naturschutz u Bavarskoj (BN) i Bund Umvelt- und Naturschutz Deutschland (BUND) žele da poduče školsku decu o genetskom inženjeringu u poljoprivredi. HiPP smatra da ima posebnu odgovornost da spreči ekstremno smanjivanje broja vrsta i rasa koje nastaju kao rezultat genetskog inženjeringa, kao i dramatične posledice toga po biodiverzitet. Radi se o ništa manje nego o osnovi celokupnog života, a samim tim i budućnosti naše dece na ovoj planeti.