dopunska ishrana pretragarizik od alergije


proširena pretraga proizvoda

Da li je mojoj bebi noću potrebna hrana?

Svako dete ima svoj potpuno individualni ritam spavanja i jela, takođe i potrebu. Novorođena beba u prvim nedeljama još uvek nema osećaj za dan i noć. Beba jednostavno još uvek nije naviknuta da u dužem periodu ne dobija hranu. U majčinoj utrobi je u svako doba dana i noći mogla da utoli svoju glad. Zbog toga ćete bar u prvim nedeljama sigurno biti probuđeni noću da biste hranili bebu.  

Ako svojoj bebi dajete početnu mlečnu hranu, onda Vaš partner i Vi možete noću naizmenično da hranite bebu kako biste se rasteretili. Ovo je naravno moguće i onda kada uveče ispumpate majčino mleko i kada ga čuvate u frižideru (na  +4°C bis +6°C dobro zatvoreno najviše 2 dana).

Sa tri meseca beba noću može već duže vreme bez obroka, pa stoga može i malo duže da spava u komadu nego preko dana. Od druge godine života deci noću hrana više nije potrebna, jer se u tom uzrastu ritam gladi i jela kod zdravog deteta uskladi preko dana.

Pre spavanja mlečna kaša

Kao poslednji obrok pred spavanje mlečna kaša može duže da zasiti nego mlečna hrana. HiPP mlečne kaše postoje kao instant proizvod koji se priprema samo sa vodom ili gotovo pripremljen u teglici kao što su HiPP-ove kašice za laku noć. Podrazumeva se da bi dete u uzrastu kada unosi dopunsku hranu trebalo da poznaje kašiku i da dobija dovoljno hrane za žvakanje.