dopunska ishrana pretragarizik od alergije


proširena pretraga proizvoda

Plan ishrane: između 7. i 9. meseca

od rođenja do 4. meseca između 4. i 6. meseca od 6. meseca između 7. i 9. meseca od 10. do 12. meseca

Posle 6.meseca neke bebe dobijaju prve zube. Mogu mnogo bolje da pomeraju jezik i cela usta. Od 8. meseca vreme je da se nauče na male komadiće hrane.

Rano ujutro: Mleko je i dalje najbolje kao prvi jutarnji obrok. Dojite Vaše dete ili pripremite HiPP 2 mlečnu formula. HiPP 2 mlečne formule su prilagođene potrebama beba u ovom uzrastu. Od 8. meseca Vaša beba može da počne da uči da pije mleko iz čaše. To stimuliše razvoj i zdravije je za zube.

Kasnije ujutro: Tokom jutra možete nastaviti sa dojenjem ili HiPP 2 mlečnom formulom. Ukoliko je Vaša beba veoma gladna možete joj ponuditi HiPP voće i žitarice kao dodatak. Ovi obroci su lako svarljivi a zbog prisustva žitarica celog zrna i veoma zasitni.

Doba ručka: Od 8. meseca možete ponuditi Vašoj bebi naše menije od 8. meseca. Oni sadrže sitne komadiće kako bi stimulisali bebu da žvaće. Učenje žvakanja je važno za tazvoj govora. Porcije su veće za ovu grupu, s obzirom da je Vaša beba veća.

U popodnevnim satima: U popodnevnim satima voće sa žitaricama je idealan obrok. Veliki broj različitih kombinacija voća pruža Vašoj bebi bogatstvo ukusa.

Od 7. meseca veći je izbor kašica koje će Vam poslušiti kao užina: voće sa kravljim sirom, voće sa jogurtom.

Uveče: Možete naći veliki izbor mlečnih kaša za laku noć u teglici ili u prahu za