Organski uzgoj povrća i šargarepe

HiPP je već više od 60 godina posvećen uzgoju organskog povrća. Danas delimo iskustvo koje smo u međuvremenu stekli sa našim dobavljačima organskog povrća. HiPP svojim uzgajivačima povrća pruža savete u svakoj fazi proizvodnog procesa – od odabira odgovarajućeg zemljišta i semena, pa sve do rasta i berbe biljaka. Da bi se sprečio razvoj bolesti i štetočina, naši organski farmeri se pridržavaju uravnotežene rotacije useva. Ovo takođe osigurava da hranljive materije neće biti iscrpljene iz zemljišta, jer se svake godine sade drugi usevi. Zdravo, netretirano zemljište predstavlja osnov za sjajne sirovine koje koristimo za naše proizvode. Ono osigurava da ćemo dobiti proizvode vrhunskog kvaliteta koji idu i korak dalje od organskog.

Uzgoj HiPP organske šargarepe

Kod uzgoja organske šargarepe, proizvodnja se pre svega oslanja na zdravo i plodno zemljište. Seme koje specijalno biraju naši HiPP eksperti idealno je za odgovarajuće zemljište, a nije hemijski tretirano niti genetski modifikovano. Da bismo održali zdravlje našeg zemljišta i useva, mi iz HiPP-a sadimo našu organsku šargarepu na istoj njivi tek na svakih šest do sedam godina. U međuvremenu, naši farmeri seju žitarice, krompir ili detelinu. Korov se odstranjuje na tradicionalni način, to jest ručno. Na ovaj način doprinosimo zaštiti naše životne sredine.

Pre nego što naše ručno vađene šargarepe zasluže da se nazovu „HiPP organskim šargarepama“, podvrgavamo ih beskompromisnom testiranju u našoj laboratoriji, gde se proverava da li sadrže neki od 1.200 mogućih ostataka. Ovo je mnogo više od onoga što propisuje zakon. Naša sorta HiPP šargarepe „Dulcis“ ima naročito blag ukus i zato je idealna za osetljiva nepca kod beba.