Uzgoj organske ćuretine

Mi u HiPP-u koristimo samo organsko ćureće meso sa kvalifikovanih partnerskih farmi. Organske ćurke iz slobodnog uzgoja čuvaju se u skladu sa našim smernicama, koje su mnogo strožije od onih propisanih EU uredbom o organskoj poljoprivredi. Na primer, mi našim ćurkama ne podrezujemo kljunove i tako im omogućavamo da u potpunosti žive u skladu sa svojim prirodnom potrebama. Ove specijalne smernice za proizvođače takođe propisuju da naše ćurke moraju da provedu najmanje 1/3 svog životnog veka na otvorenom.

Prostori u kojima mogu slobodno da se kreću su veoma raznovrsni: uključuju mnogo lokalnog rastinja kao i drvene građevine i obezbeđuju prirodno radoznalim životinjama mnogo mogućnosti za istraživanje. Kada vreme nije dovoljno lepo za lutanje po prirodi, imaju pristup zaklonjenim prostorima na otvorenom. Ovo je precizirano u našim HiPP smernicama za organski uzgoj.

Naša praksa organskog uzgoja obuhvata i hranjenje naših ćurki svežom detelinom, jer ona sadrži važne hranljive materije. Naša organska stočna hrana zasnovana na žitaricama se proizvodi u mlinovima koji su pod nadzorom HiPP-a. Organski uzgoj i uzgoj prilagođen potrebama specifičnih životinja zahteva mnogo truda, ali mi smo uvereni da je vredan toga.