Meni

Održivi proizvodi obezbeđuju budućnost naše dece

Zdrave životne namirnice u skladu sa prirodom

Mi proizvodimo „sredstva za život“. Za ekološku proizvodnju zdrave hrane za bebe premijum kvaliteta HiPP kao međunarodni proizvođač hrane za bebe preuzima posebnu odgovornost. Sve više potrošača želi da zna kako se životne namirnice proizvode i odakle dolaze. Održiva ishrana i održiva potrošnja zauzimaju sve važniji položaj.

HiPP BIO žig

HiPP je u međuvremenu već preko 50 godina sinonim za biološku poljoprivrednu, koja poštuje prirodne tokove, štiti životnu sredinu i koja je obeležena održivošću. To garantuje HiPP BIO žig i Klaus Hip svojim imenom. Našim visokim kriterijumima za kvalitet mi prelazimo zakonske propise, a takođe smo i daleko iznad zahteva koje postavlja BIO žig EU. Zbog toga sadržaj svake teglice u HiPP-u prođe preko 260 kontrola. HiPP-ova laboratorija se ubraja u jednu od vodećih u Evropi

CO2 – otisak stopala

HiPP je bio prvo među nemačkim preduzećima u oblasti životnih namirnica, je kao primer izračunao CO2-otisak stopala koji se odnosi na proizvod. Ubuduće nameravamo da sakupimo sve relevantne podatke o ekološkom bilansu za naše proizvode, kako bismo mogli da informišemo naše potrošače koliko se CO2 oslobađa u proizvodnji jednog HiPP proizvoda.

Bez zelenog genetskog inženjeringa

Jasno „ne“ zelenom genetskom inženjeringu za nas predstavlja etičku obavezu. Sprečiti ekstremno osiromašenje vrsta i sorti usled tog genetskog inženjeringa i njegova dramatična dejstva na biološku raznovrsnost, smatramo našom posebnom obavezom. Zato što je reč ni o čemu manjem nego o osnovi svega živoga.

Transparentan lanac isporuka i iskorišćenja vrednosti

HiPP usko sarađuje sa svojim proizvođačima: naše ciljeve možemo da dostignemo samo ako i dobavljači i partneri postupaju održivo. Sastavni deo naših ugovora je stoga i kodeks ponašanja i etike. Zajedno sa našim partnerima u lancu isporuke mi se ne staramo samo za najbolji kvalitet, već i za ekološke, sruštvene i ekonomske standarde. Posebnu vrednost HiPP pridaje uspostavljanju kontinuiranih i dugotrajnih poslovnih odnosa sa puno poverenja.