HiPP izjava o lažnim smernicama za hranu koja sadrži GMO

Za našu HiPP hranu za bebe garantujemo da koristimo samo sirovine bez genetski modifikovanih organizama. Prevashodno koristimo sastojke iz organske poljoprivrede, koji moraju da ispune konkretne zakonske zahteve definisane u uredbi Evropske unije o organskoj proizvodnji. U skladu sa ovom uredbom, genetski modifikovane biljke i životinje nisu kompatibilne sa organskom poljoprivredom i stoga zakon ne dozvoljava njihovu upotrebu u organskoj poljoprivredi.

HiPP jasno odbacuje zeleni genetski inženjering. Kao jedan od vodećih proizvođača hrane za bebe, imamo posebno visok nivo odgovornosti. Shodno tome, HiPP odbacuje oslobađanje genetski modifikovanih organizama u životnu sredinu iz ekoloških i etičkih razloga.

HiPP proizvodi vrhunsku hranu koja u svakom pogledu ispunjava stroge organske standarde HiPP-a.

Svi HiPP dobavljači već su dugo vremena obavezani ugovorom da obezbeđuju sirovine koje nisu genetski modifikovane. Usaglašenost sa ovom obavezom se proverava pomoću savremenih analitičkih metoda.

To znači: Ne koristimo genetski modifikovane sirovine. Stoga, potrošači mogu da koriste HiPP hranu za bebe bez ikakve brige.

S poštovanjem

Marion Weinhardt
Načelnik službe za komunikaciju sa potrošačima

Ovo bi Vas takođe moglo zanimati:

HiPP BIO pečat

BIO žig treba da garantuje ...

Gajenje povrća

Hemikalije su zabranjene!

Kontrola kvaliteta:

više od 260 kontrola